Har du fastnat i råtthjulet?

Har du fastnat i det beröma råtthjulet? Är varje dag en upprepning av den förra och känns det som om ditt liv rinner ifrån dig utan att du hinner uppskatta det?
"Jag är 29 år och gift, har två små underbara barn, 6 & 8 år. Jag jobbar som administratör och trivs väl hyfsat med det. Min man är världens bästa och jag älskar honom verkligen.

Allt borde vara bra, men det är det inte - iaf inte med mig.

Jag går upp 05.30, lämnar på dagis tidigt, börjar jobba kl åtta. Springer till bussen, stressar på jobbet, handlar och åker hem. Lagar middag, försöker leka med barnen, tvättar nån maskin tvätt och lägger barnen. Då är klockan plötsligt halv nio och jag är helt slut. Försöker umgås med min man, kanske läsa - får ångest över att det snart är dags att gå upp - och stupar i säng vid 22.

Jag vet att de flesta har det så här, men hur orkar ni? Varenda eviga jäkla dag?


Tanken på att det ska vara så här i många år framåt tar knäcken på mig. Jag gråter av trötthet nästan varje kväll, jag vill vara en glad och rolig mamma men jag orkar inte. Jag vill vara en bra fru och ha ett aktivt sexliv, men jag orkar inte det heller.

Min man är bra, han hjälper till mycket och hämtar barnen och diskar o så, men det finns ingen tid över till någonting annat.

Det finns liksom ingenstans att hämta kraft. Det känns så tröstlöst bara.

Kanske gnäller jag, jag har ju en fin man och två friska barn.

Men att inte ha kontroll på tiden och att vara fast i den här stressen äter upp mig. Jag som alltid har garvat åt utbrändhet, nu förstår jag de som går in i väggen."
Många människor lever ett liv där man medvetet och undermedvetet fokuserar på att tillfredsställa andra, eller leva upp till andras förväntningar. Kanske har du valt ett en karriär baserat på vad du tror du klarar av, vad som passar arbetsmarknaden eller för att det verkar finnas en ekonomiska vinning, snarare än en yrke inom ett område där du känner passion och glädje.


Om du väljer att leva på ett sätt där du inte kan eller hinner vara i kontakt med ditt inre, din essens så är risken stor att ditt liv blir tråkigt, stressigt och att du upplever en växande tomhet inom dig.


Den tomheten är det lätt att fylla med konsumtion. Det kan vara konsumtion av varor eller underhållning på TV och sociala medier. Konsumtion i alla dess former skapar bara en större distans mellan dig och din essens. Det kommer aldrig göra dig tillfreds och nöjd, bara ännu mera tom.


Vi behöver sluta konsumera och fokusera på att uppleva livet till fullo.

Det e