top of page

Låt oss prata om kåthet

Jag vill prata mer om kåthet.

Vi måste prata om hur viktigt kåthet är.


Det finns många anledningar till varför människor förlorar sin sexlust eller sin känslighet i underlivet. Mild stress, ångest och fetma är vanliga orsaker till att man förlorar sexlusten. Och efter graviditet och förlossning är det många par som kämpar med sitt sexliv.


Det är vanligt och helt naturligt att förlora sexlusten efter en förlossning och det kan gå flera månader eller till och med år innan kvinnan känner sig i balans igen. Men vissa kvinnor fortsätter att ha sex för att tillfredsställa sin partner utan att vara kåt, vilket kan leda till motvilja mot sex senare i livet.


Att ha sex utan att vara fysiskt kåt är något av det värsta du kan göra mot din sexualitet. Det räcker inte att vilja ha sex från ditt huvud och att veta att "fittan kommer att bli blöt efter ett tag".


Många kvinnor kommer till mig med känslan av att bli "våldtagna" av sig själva i förhållande till sin partner, en många gånger kärleksfull partner som definitivt inte vill våldta sin kvinna. Detta skapar ett väldigt negativt mönster som är svårt att ta sig ur och som många gånger så småningom leder till slutet på förhållandet.


När en partner i ett monogamt förhållande tappar sin lust, kan längtan efter sex och intimitet hos den andra partnern uppfattas som en press eller en oönskad förväntan.


Vad är då lösningen?


- Tala om det, som en objektiv observation. Det värsta du kan göra som partnern som längtar efter sex är att ta upp det som ett problem. Det är inte alls sexigt. Ta upp det och fråga hur din partner känner och vad din partner behöver och lyssna på deras sanning. Spegla tillbaka till dem innan du fortsätter med dina behov.


- Berätta för din partner om dina behov och gör det så objektivt du kan. Skyll inte på din partner för att inte uppfylla dina behov. Din partner är inte ansvarig för dina behov, men din partner kan lyssna och bekräfta dig.


- Börja utforska beröring tillsammans. Beröring är viktigt för att skapa en avslappning i kroppen som så småningom leder till ökad kåthet.
Många människor som tappar sexlusten, blir känsliga och utvecklar motvilja mot beröring från sin partner. Och som partner kan du känna dig avvisad gång på gång, vilket kan skada din självkänsla. Motvilja mot beröring kan vara ett resultat av stress. Nerverna är helt enkelt spända och all stimulering av nerverna kan leda till mer stress. Motvilja mot beröring kan också vara resultatet av amning och ständig kontakt med ett barn hela dagen. Det kan också vara en reaktion på avsikten hos den som ger beröringen.


Ny vetenskap visar att vi har speciella nerver i vår hud vars funktion är att känna av avsikten med vad beröringen ges. Som mottagare av beröring kan vi faktiskt känna om beröringen kommer från en plats av nöd, girighet eller offer. Och det är INTE sexigt!Vad är då lösningen?- Ge beröring och massage som är mer fast och stilla än att stryka. En fast och tung beröring stimulerar inte nerverna lika mycket som en strykande beröring. Den här typen av beröring får faktiskt en stressad kropp att slappna av mycket. Avslappning är grunden för kåthet.


- Fråga din partner om du kan röra vid dem innan du gör det. Detta kan verka dumt i ett långsiktigt förhållande där man ska känna sig trygga med varandra. Men om din partner har förlust av libido, stress eller en motvilja mot beröring är detta avgörande och visar din partner att du faktiskt lyssnar på deras gränser och behov istället för att försöka uppfylla dina behov på deras bekostnad.


- Se till att du är närvarande, kärleksfull och i njutning när du rör vid din partner. Rör aldrig vid dem från en plats av girighet eller offer.


Det är inte lätt att bryta detta mönster av låg libido och längtan efter sex. Ni kan behöva stöd för att komma nära varandra igen. En bra sak att göra är att boka tantrisk terapi eller en tantrisk initiering. Ni kan också komma till en av mina retreater tillsammans för att starta om ert system och bli avslappnade och kåta tillsammans igen.
1 Comment


Åååå älskar ditt genuina nakna sätt att förmedla kärlek. Det ska bli så skönt att ses igen. ❤️

Like

HAR DU FRÅGOR?

Har du frågor eller funderingar om tantra, sexualitet & relationer? Ställ de direkt till mig så kanske du får svar här i min blogg. Frågor får oss alla att växa och nyfikenhet är en otrolig kraft som öppnar oss...

1.png

Tack för din fråga!

tantra retreat

DU ÄR BETYDELSEFULL

Det är så enkelt att bidra till en bättre värld. Med medvetenhet blir livet en vänlig, tillåtande och kärleksfull lekplats där vi alla kan växa. Det enklaste sättet att bidra är att dela den här artikeln på Facebook!

FLERA ARTIKLAR

bottom of page