top of page

Hur du bygger ett tantriskt sex rum!

Sexrum – den nya inredningstrenden som är på allas läppar


Gillar du serien How To Build a Sex Room på Netflix? Då är du inte ensam! Serien har blivit oerhört populär och miljontals människor världen över drömmer nu om ett eget, personligt präglat sexrum för sensuella möten eller mörka lekar.


Men hur viktigt är det egentligen med ett eget sex rum och går det inte lika bra att njuta av sex i sitt vanliga sovrum? Självklart kan ni det, men temperaturen höjs definitivt om ni har detta i åtanke:


  • Vi människor är till mångt och mycket styrda av associationer och vanor som i sin tur genererar impulser och känslor. Att kombinera sovrum och arbetsrum samt att ha mobiltelefoner och datorer i sängen är därför en riktigt dålig idé. Det gör att tankar på jobb och åtaganden letar sig in i den sfär där du och din partner ska känna er trygga och närvarande tillsammans. Låt vardagsrum eller kök bli din arbetsplats och gör som Steve Jobs, grundaren till Apple, lås in er elektronik när ni inte arbetar.

  • Det är vetenskapligt bevisat att dämpat ljus får oss att släppa “mindet” och gå in i kroppen. Genom att inreda sitt sovrum med dämpad belysning och levande ljus så blir sovrummet ett perfekt sexrum där ni kan släppa era tankar och bara slappna av.

  • Sinnliga material ökar potentialen för njutning genom huden. Vissa material kan locka fram sexuella associationer och andra material kan skapa en känsla av trygghet. Investera i riktigt fina lakan, täcken och kuddar i hotellkvalitet. Genom att lägga till prydnadskuddar och gardiner i olika lager av de material som du tycker är erotiska är ett enkelt sätt att göra ditt sovrum till ett riktigt Sexroom.

  • Pryd dina väggar med erotisk konst för att inspireras till intima lekar. Ett tips är Japansk Shunga, som på japanska betyder “vår” och är en aforism för erotik. Eller varför inte klassisk indisk erotisk konst. Ett annat sätt att piffa upp stämningen i ert sex room är att ta boudoirbilder tillsammans hos en fotograf att hänga på väggarna.

  • Visste du att dofter kommunicerar direkt till hjärnans limbiska system, den delen av hjärnan som skapar känslor och aktiverar minnen. När du inreder ditt sovrum för att bli ett riktigt Sexroom så kan du ha detta i åtanke. Vilka dofter får dig att känna dig trygg? Är det linne torkat i solsken eller doften av lavendel? Vilka dofter skapar erotiska känslor hos dig? Är de oud eller musk? I så fall är det en god ide att låta sängkläder och textilier få dessa dofter och att införskaffa doftljus för att förstärka den sexiga känslan. Är du en person som tänder på kroppsdofter (vilket oerhört många gör) undvik då starka parfymer i sovrummet.

  • För voyören och exibisionisten är ju speglar den perfekta inredningsdetaljen i ett sexigt sovrum. Vill du inte att det ska bli för uppenbart och 90’tals aktigt så ska du absolut undvika spegelväggen. Istället kan många små speglar med vackra ramar få visa er i olika vinklar, eller varför inte en riktigt snygg helkropps spegel med guldram i slotts stil?Behöver du mera inspiration till ditt sovrum i sann Sexroom anda? Att åka på “studiebesök” på olika designer hotell kan ge er massa kul inspiration. Håll utkik här för på fredag kommer ett inlägg till med mina mina sexigaste hotell upplevelser!Comments


HAR DU FRÅGOR?

Har du frågor eller funderingar om tantra, sexualitet & relationer? Ställ de direkt till mig så kanske du får svar här i min blogg. Frågor får oss alla att växa och nyfikenhet är en otrolig kraft som öppnar oss...

1.png

Tack för din fråga!

tantra retreat

DU ÄR BETYDELSEFULL

Det är så enkelt att bidra till en bättre värld. Med medvetenhet blir livet en vänlig, tillåtande och kärleksfull lekplats där vi alla kan växa. Det enklaste sättet att bidra är att dela den här artikeln på Facebook!

FLERA ARTIKLAR

bottom of page