top of page

Kvinnans alla orgasmer

Jag fick en fråga på Facebook från en kvinna som undrade hur en orasm känns för os kvinnor. Hon fick massa syrliga svar som tex. "det lär du ju känna om du får en" eller "det känns som en nysning".


Faktum är att en orgasm känns olika från person till person och att det finns en hel vetenskap som kallas orgasmologi. Så att förklara det som en nysning, känns lite fattigt för mig.


Orgasmen är en av de mest intima och individuella upplevelserna en människa kan ha.

Vad som för en person kan vara en stark och njutbar känsla kan för en annan vara helt olikt. Det beror ofta på var orgasmen uppstår och hur den känns. I denna text ska vi utforska olika typer av orgasmer och försöka förstå den komplexa mångfalden av sexuell njutning.


En professor inom orgasmologi förklarade en gång för mig att en orgasm kan uppstå i vilken vävnad som helst i kroppen. Den definieras av en serie ofrivilliga sammandragningar i vävnaden, följt av en avslappning. Dessa sammandragningar, eller orgasmen, utlöses ofta av retning eller spänning i vävnaden.


I kvinnans kropp finns många olika typer av orgasmer. En klitorisorgasm är känd för sin intensitet och kortvariga karaktär. Det är en känsla av spänning och avslappning som sker efter en serie snabba sammandragningar i området runt klitoris. För de flesta kvinnor är detta en njutbar upplevelse, men för vissa kan stimulering av klitoris vara intensiv och potentiellt smärtsam.


Orgasmen kan också uppstå i slidmynningen, vilket innebär att den spänns rytmiskt eller nästan som ett sugande för att sedan slappnar av. Hos vissa kvinnor kan detta till och med leda till utsöndring av tunna strålar av ejakulationsvätska från två små körtlar intill slidmynningen.


Inuti slidan finns möjlighet till olika typer av orgasmer, från små vibrerande upplevelser på olika punkter till större och mer intensiva orgasmer som kan få hela kroppen att reagera, inklusive skakande ben.


G-punktsorgasmen är en speciell typ av orgasm som känns på ett helt annat sätt än klitorisorgasmen. Stimuleringen av området av prostatan, bakom G-punkten kan till och med leda till känslan av att både vara kåt och kissnödig samtidigt. När denna orgasm inträffar kan ejakulationen komma antingen genom G-punkten eller urinröret, vilket resulterar i det som kallas en "squirt" orgasm. Det är värt att notera att upplevelsen av denna typ av orgasm varierar mycket mellan olika kvinnor; vissa njuter av det medan andra upplever det som mekanisk tömning.Längst in i slidan sitter cervix, och även här finns möjligheten till orgasm. De olika punkterna i cervix kan kännas olika för varje kvinna. Vissa kan njuta av beröring här medan andra inte finner det särskilt njutbart. En orgasm i cervix eller livmodern kan kännas som en intensiv och snabb vibration i magen.


Kvinnor, precis som män kan få en rad orgasmer under samma samlag. Ofta ökar de i styrka för varje gång. Vid sexuell njutning kan kvinnor också hamna i ett orgasmiskt tillstånd där de knappt kan särskilja om de är i konstant orgasm eller precis innan en orgasm inträffar. Det är en fördjupad nivå av lust och njutning som är unik för varje individ.


Det är viktigt att komma ihåg att detta bara är några exempel på de många olika orgasmer som finns. Alla kroppar är olika, och det bästa sättet att utforska och njuta av sexuell njutning är att vara öppen för experiment och att inte fokusera enbart på att uppnå orgasmen. Varje persons upplevelse är unik, och det viktigaste är att känna sig bekväm och njuta av den intima stunden.

Taggar:

Comments


HAR DU FRÅGOR?

Har du frågor eller funderingar om tantra, sexualitet & relationer? Ställ de direkt till mig så kanske du får svar här i min blogg. Frågor får oss alla att växa och nyfikenhet är en otrolig kraft som öppnar oss...

1.png

Tack för din fråga!

tantra retreat

DU ÄR BETYDELSEFULL

Det är så enkelt att bidra till en bättre värld. Med medvetenhet blir livet en vänlig, tillåtande och kärleksfull lekplats där vi alla kan växa. Det enklaste sättet att bidra är att dela den här artikeln på Facebook!

FLERA ARTIKLAR

bottom of page